Danijel Galović

Rođen u radničkoj obitelji 18.11.1967. u Zagrebu. Otac je troje djece. Djetinjstvo provodi u Trnju, a nakon završetka srednje škole upisuje Poljoprivredni fakultet kojega zbog rata napušta 1991. godine kako bi kao dragovoljac otišao na bojišnicu. Sudjelovao je u Domovinskom ratu kao pripadnik rezervnog sastava MUP-a, a kasnije kao pripadnik 1. gardijske brigade – Tigrovi na bojištima Jasenovca, Novske, Lipika, Pakraca, Zadra i Dubrovnika. Po završetku rata nastavio je obrazovanje i stekao zvanje bacc. oec. za menadžment u kulturi. Na parlamentarnim izborima 2015. godine bio je nositelj liste Živog zida u 1. Izbornoj jedinici. Jedan je do osnivača Slobodne Hrvatske i organizator nekoliko uspješnih prosvjeda protiv Fine. Na parlamentarnim izborima 2016. godine bio je nositelj liste koalicije NEMA PRODAJE za 1. izbornu jedinicu te koordinator izbornih aktivnosti između koalicijskih partnera. Osobni politički interesi su mu bitka protiv kriminala i korupcije s posebnim naglaskom na promjenu izbornog i ovršnog zakona.

 

Ivan Pokupec

Rođen 8.1.1986. u Zagrebu, kao drugo dijete u radničkoj obitelji. Većinu života proveo u Velikoj Gorici, gdje je završio gimnaziju. U Zagrebu je na KBF-u stekao zvanje magistra katehetike. U studentskim danima započinje s aktivizmom, na području borbe za prava djece s teškoćama i osoba s invaliditetom. Trenutno sa suprugom i dvoje djece živi na obiteljskoj farmi u okolici Križevaca, a radi u gradskoj osnovnoj školi kao nastavnik. Jedan je od osnivača stranke Slobodna Hrvatska, prve humanističke stranke koja se u svom Statutu opredijelila za model direktne demokracije. Osobni politički interesi su mu odgoj i obrazovanje, društveni položaj djece s teškoćama u razvoju/osoba s invaliditetom i njihovih obitelji te održiva poljoprivreda kao temelj istinski slobodnog i neovisnog društva. Na prethodnim parlamentarnim izborima bio je nositelj liste koalicije NEMA PRODAJE u II. izbornoj jedinici.

Nedjeljka Lončar

Rođena sam 18.01.1976. u Otočcu. Po struci kv prodavač računalni operater. Trenutno zaposlena u ugostiteljstvu.
Imam dvadeset godina radnog staža, trgovina i ugostiteljstvo. Dugogodišnji aktivist, samostalno, zatim u Živom zidu te suosnivač Slobodne Hrvatske.

Humanist, borac za pravdu i istinu bez dlake na jeziku. Zašto sam ovdje? Prvenstveno stoga jer svojem djetetu ne želim ostaviti “ovo” u naslijeđe,stoga ću se predano boriti za uređenije i pravednije društvo.

Naglasak stavljam svakako na rušenje ovršnog zakona i provedbu pravednijih mjera pri vraćanju dugova. Zalagat ću se za pozitivne promjene i pokušati zajedno sa svojim kolegama educirati ljude da se izlaskom na ulice i bojkotiranjem svega besmislenog i nepravednog može postići puno. Tako se uostalom to radi u svijetu odavno. Želim prenjeti poruku da se u ovo trebaju i mogu uključiti svi. Svima nam je jasno da stvari zahtjevaju velike promjene, a jedino ih udruženi možemo napraviti. Ako mi izbjegavamo politiku, ona nas ne. Uvukla se u sve pore našeg društva i mi to ne možemo ignorirati. Radi nas, naše djece i budućih naraštaja koji zaslužuju daleko bolje.

Pozvani ste svi, bez obzira na dob, spol, stručnu spremu…Ovo nije viša matematika, ovo nije nešto šta će riješiti netko drugi. Ne, to je naša dužnost! Ja kao majka jednog sedmogodišnjaka smatram da sam to dužna.